Thema-avond van de Oudervereniging

Eindelijk was het weer mogelijk om een thema-avond te organiseren door ouders van ’t Hooghe Landt voor ouders/verzorgers met kinderen op het ’t Hooghe Landt. Thema dit jaar was de werking van het brein van pubers. Dat dit brein anders werkt dan het brein van volwassen, is zeker. En hoe, daarin heeft spreker Aletta Smits ons meegenomen.

“Op een leuke manier ben ik aan het denken gezet hoe om te gaan met onze zoon”

Op deze avond hebben we een grote groep ouders mogen ontvangen ofwel ‘stokoude’ mensen want zo zien de pubers ons. En onze pubers, die zijn net aliens. Besef van tijd hebben ze niet. 10 dagen is echt heel lang maar als je die 10 dagen uitlegt in 240 uur is het zo voorbij. Vaders, complimenteer je pubers. Werkt echt heel veel beter dan wanneer de moeders dit doen. Hebben jullie trouwens enig idee wanneer pubertijd ongeveer begint en eindigt? De meeste ouders zaten ernaast. Vraag het aan de ouders die geweest zijn als je het wil weten.

Kortom een avond waarin wij uitleg hebben gekregen over onze pubers en hoe wij hier als ouders mee om kunnen gaan. Een avond vol met echte verhalen, oprechte vragen en antwoorden. En dat allemaal met een lach!

P.s. Alette kan de pubers ook uitleg geven over hoe de brein van ouders en docenten werkt…

-Namens de oudervereniging van ’t Hooghe Landt-

Lees meer

Meer lezen over ons?

Klik Hier Om Erachter Te Komen Wat 't Hooghe Landt Biedt.