Wat wij bieden

Onze routes en vakken

Onderwijs op niveau

Elke groep 8-er met een mavo-, havo-, of vwo-advies is van harte welkom op onze school. In de brugklas ontdekken we samen welke vervolgstap het beste is voor jou. Dat kan de mavo, de havo of het vwo zijn. Om dat goed te kunnen bepalen, toetsen we in de brugklassen mavo/havo en havo/vwo op twee niveaus.

Klaar voor de toekomst

Om jouw eigen ontwerp voor de toekomst te kunnen maken, hebben we bij ’t Hooghe Landt veel vakken om uit te kiezen. Bijzonder is het vak Onderzoeken en Ontwerpen zodat je een Technasium-diploma kunt halen. Of je volgt Technologie en Toepassing op de mavo.

Bij ons kan je kiezen

Op ‘t Hooghe Landt hebben we Flex-uren. Tijdens deze uren kies je zelf waar je aan werkt. Ga je naar een bijspijkeruur voor wiskunde, in stilte werken of toch een uur extra sporten? Er is genoeg keus!
 
Goed in taal? Voor Duits, Frans en Engels bieden wij verdiepende taalprogramma’s. Deze sluit je uiteindelijk af met een internationaal erkend diploma.

Brugklas

’t Hooghe Landt heeft verschillende brugklassen voor mavo/havo, havo/vwo en vwo/gymnasium. Alle brugklassers zitten op één locatie en leren elkaar daar snel kennen. Dat zorgt voor een gezellige sfeer.

mavo

Op de mavo volgen leerlingen, naast de gebruikelijke vakken, in de onderbouw het vak Technologisch Design en de bovenbouw Technologie en Toepassing. Lekker praktisch aan de slag!

Havo

Havo-leerlingen hebben op ’t Hooghe Landt, naast de gebruikelijke vakken, de mogelijkheid om het Technasium te volgen.

Vwo

In de vwo/gymnasium– brugklas kun je kiezen voor het Technasium. Daarnaast volg je het vak Klassieke Taal en Cultuur met spannende verhalen over goden uit de Romeinse en Griekse mythologie.

Ieder Kind. Onderwijs op maat.

Onze routes

We zijn allemaal verschillend en verdienen onderwijs dat bij onze talenten past. Wel of geen Technasium? Wel of geen gymnasium? Je mag het zelf kiezen. Door zelf te bepalen welke flex-uren je volgt, heb je zelfs nog meer invloed op je eigen rooster. Kortom: ontwerp jouw toekomst!

Technasium

’t Hooghe Landt is de enige Technasium school in Amersfoort. Als havo- en vwo-leerling volg je het vak Onderzoek en Ontwerpen waarin je werkt aan echte opdrachten voor externe opdrachtgevers.

Vakken

Technologie en Toepassing

Het vak Technologie en Toepassing is een praktijkgericht vak in de bovenbouw van de mavo. Er wordt gewerkt met realistische opdrachten en projecten die gekoppeld zijn aan een bedrijf of een mbo-opleiding uit de regio.

Onderzoek en ontwerpen

Tijdens de lessen Onderzoek & Ontwerpen ga je in groepjes werken aan echte opdrachten voor externe opdrachtgevers. Je leert zaken als organiseren, communiceren en duurzaam denken en handelen.

Buitenschoolse Activiteiten

Ook buiten schooltijd valt er veel te beleven. Het maakt niet uit op welk niveau of in welk leerjaar je zit, onze buitenschoolse activiteiten zijn voor iedereen! We bieden zang, dans, toneel en visagie maar ook theatertechniek, open atelier en zeilen.

Verdiepende taalprogramma's

Hello

Leer nóg beter Engels met het Cambridge talenprogramma. Met een Cambridge-diploma kun je de hele wereld rond!

Guten Tag

De taal van onze oosterburen beter leren spreken en verstaan? Voor meer Duits volg je het Goethe-programma.

Bonjour

Frans: de taal van de liefde…. met het Delf-programma ga je dat vloeiend leren.

Ben je er klaar voor?

Klik hier en ontdek 't Hooghe Landt.