Begeleiding

Van begeleidingsuur tot leerlingbegeleiding

Begeleidingsuur

In de brugklas begin je vier keer per week je dag met een begeleidingsuur. In dat uur zie je je mentor die je bijvoorbeeld helpt met hoe je moet leren, of hoe je je laptop goed gebruikt.

Flex-uur

Op ‘t Hooghe Landt hebben we flex-uren. Tijdens deze uren kies je zelf waar je aan werkt. Ga je naar een bijspijkeruur voor wiskunde, in stilte werken of toch een uur extra sporten? Er is genoeg keus!

Leerlingbegeleiding & RT

En wat nou als het allemaal niet vanzelf gaat? Dan helpen we je! We hebben speciale leerlingbegeleiders en remedial teachers die samen met jou aan de slag gaan en om te zien welke faciliteiten er nodig zijn voor een succesvolle schoolcarrière.

Loopbaan Oriëntatie Begeleiding

Op de middelbare school moeten er veel keuzes gemaakt worden. Welk vakkenpakket past er bij je, hoe zit het precies met vervolgopleidingen en hoe zet jij je kwaliteiten en talenten het beste in? Met onze decanen en LOB ga je dit allemaal uitvinden!

Jouw doelen. Onze hulp.

Begeleiding

Om jouw eigen ontwerp voor de toekomst te kunnen maken, bepaal jij jouw doelen. Twee keer per jaar presenteer je tijdens een portfoliogesprek aan je ouders en mentor, aan welke doelen je hebt gewerkt en aan welke doelen je wil gaan werken.

Begeleidingsuur

Van de brugklas tot en met het eindexamenjaar hebben de leerlingen begeleidingsuren. De dag wordt gestart met de mentor en andere klasgenoten. Tijdens deze momenten wordt er gewerkt aan dingen als studievaardigheden, digitale vaardigheden, sociale vaardigheden en loopbaaroriëntatie. Je mentor is het eerste aanspreekpunt en helpt je wegwijs te maken in de school.

Flex-uur

Om je eigen toekomst te ontwerpen, kun je uit verschillende flex-uren kiezen. Dat kunnen ondersteunende uren zijn voor vakken waar je nog wat hulp nodig hebt. Of het zijn verdiepende uren. Denk aan de taalprogramma’s waarin je je kennis van een taal verdiept. Er zijn ook verrijkende flex-uren. Dat zijn uren waarin je iets leert dat niet op het rooster staat, reanimatie bijvoorbeeld.

Leerlingbegeleiding

Op ’t Hooghe Landt hebben we oog voor de individuele leerlingen. Wanneer jij een extra duwtje in de rug nodig hebt, zijn er verschillende wegen die we kunnen bewandelen. Samen met experts wordt er gekeken naar je waar je hulp bij nodig hebt en wat de vervolgstappen zijn.

Leerlingbegeleiding

Weet je niet goed hoe je een bepaald vak aan moet pakken? Is plannen en organiseren lastig? Of zit je met een probleem waar je met iemand over wil praten? Voor dit soort zaken kun je terecht bij onze leerlingbegeleiders.

Dyslexie

Leerlingen met een dyslexieverklaring krijgen van ons een faciliteitenkaart waarop staat welke hulpmiddelen je mag gebruiken.

Remedial Teaching

Op onze school werken twee remedial teachers die je helpen als je bijvoorbeeld dyslexie hebt of dyscalculie.

Ben je er klaar voor?

Klik Hier En Ontdek 't Hooghe Landt.

Op zoek naar een middelbare school? Kom naar 't Hooghe Landt en zie wat jou volgend jaar te wachten staat.