Ontdek ’t Hooghe Landt: Groep 8 Ontdekt…

‘Groep 8 Ontdekt…’ biedt kinderen uit groep 8 van alle basisscholen de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een middelbare school. Op vier donderdagmiddagen,  11, 18, 25 januari en 1 februari 2024, zet  ’t Hooghe Landt haar deuren wagenwijd open… Jij bent van harte welkom! 

‘Groep 8 Ontdekt …’ is de opvolger van Group 8 4 Talent. Je volgt met leerlingen van verschillende basisscholen een ontdekkingsprogramma op onze school, ’t Hooghe Landt. We hebben vier ontdekkingsprogramma’s waaruit je kunt kiezen. Meer informatie over deze ontdekkingsprogramma’s volgt hieronder. 

‘Groep 8 Ontdekt …’ vindt plaats op vier donderdagmiddagen. Op 11, 18, 25 januari en 1 februari 2024 ben je van harte welkom van 14.30 uur tot 16.00 uur op onze locatie Trompetstraat 1.  

De inschrijvingen voor Groep 8 Ontdekt zijn gesloten. Bedankt voor de interesse en het inschrijven, het gaan leuke middagen worden. Uiterlijk 22 december nemen we contact op met een ieder die een inschrijfformulier heeft ingevuld. Niet ingeschreven maar toch graag ’t Hooghe Landt ontdekken? Kom naar één van onze andere activiteiten, we kijken er naar uit je te verwelkomen.

Ontdekkingsprogramma 1 voor leerlingen met een mavo-havo-vwo advies 

Wie wil ik zijn in de brugklas? 

Hoe overleef je de middelbare school ‘met drama’? Houd jij van theater? Bedenk je vaak scènes of vind je het leuk om helemaal in de huid van een rol te kruipen? Dan ben je bij ‘Wie wil ik zijn in de brugklas?’ aan het juiste adres!

Iedere les begint met een leuke warming-up en daarna gaan we fantaseren over je tijd op de middelbare school; Waar heb je zin in, waar kijk je naar uit, maar ook wat ga je missen aan de basisschool?

We bedenken samen scènes en je wordt door een docent geholpen bij het spelen van een personage. In vier lessen wordt een leuke presentatie neergezet. Doe je ook mee?

Ontdekkingsprogramma 2 voor leerlingen met een havo en/of vwo advies 

Ontwerp je eigen speeltoestel  

Speeltoestellen kom je overal tegen, op het schoolplein en in de buurt. Maar… dagen deze speeltoestellen nou echt uit óf kunnen ze spannender? 

Onderzoek & Ontwerp (O&O)en kruip tijdens dit project in de huid van een speeltoestellen-ontwerper.

Denk na over de vragen; Hoe wordt er in de nabije toekomst gespeeld? Hoe ziet jouw ideale speeltoestel uit? Hoe werkt het? 

Doe met ons mee en ontwerp zelf een speeltoestel! De leukste ontwerpen krijgen een mooi plekje op onze Open Avonden op dinsdag 30 januari en woensdag 31 januari 2024. 

Ontdekkingsprogramma 3 voor leerlingen met een mavo en/of havo advies 

Ontdek je talent voor technologie & design 

Deze ontdekkingstocht start met het maken van een figuur op de computer. Dit figuurtje wordt geprint met de 3D printer en vervolgens leer je verschillende technologische toepassingen te gebruiken om vervolgens je creatie de hoofdrol te laten spelen in jouw eigen animatiefilmpje! 

Durf jij deze uitdaging aan? Na de laatste les neem je je eigen 3D-figuurtje én je zelfgemaakte animatiefilmpje mee naar huis, maar we vinden het nog leuker als we de leukste ontwerpen mogen laten zien op onze Open Avonden op dinsdag 30 januari en woensdag 31 januari 2024.  

Ontdekkingsprogramma 4 voor leerlingen met een mavo-havo-vwo advies 

Fantastic Beasts… en hoe teken je ze?  

Leef je helemaal uit bij de beeldende vakken. Een docent leert je hoe je een dier kunt tekenen. Nadat de docent je dit heeft geleerd, wordt het pas interessant, want ze geeft jou alle ruimte om de meest fantastische beesten te tekenen!  

Wat gebeurt er als jouw fantasie én (misschien wel verborgen) tekenkrachten een eekhoorntje kunnen laten veranderen in bijvoorbeeld een ‘eekhoorndraakje’. En welke creatie ontstaat er als je een Bambi hertje mixt met een vleermuis? Leef je helemaal uit en maak je eigen ‘Fantastic Beasts’, wij zijn razendnieuwsgierig naar jouw creaties! 

Lees meer

Meer lezen over ons?

Klik Hier Om Erachter Te Komen Wat 't Hooghe Landt Biedt.