Introductiedagen

Geslaagde Start van het schooljaar op ’t Hooghe Landt: Kennismaking en Avontuur

De introductiedagen, ze lijken inmiddels alweer een hele tijd geleden maar dit schooljaar is pas 4 weken oud. Onze eerste week stond volledig in het teken van kennismaking, samenwerking en avontuur tijdens de jaarlijkse introductiedagen. In dit blog een korte terugblik op deze mooie samenzijn dagen.

Onze, toen nog, gloednieuwe brugklasleerlingen hebben hun nieuwe klasgenoten leren kennen door verschillende kennismakingsspelletjes en activiteiten in de school. Van naamspelletjes tot klassenuitdagingen, de leerlingen hebben snel nieuwe vrienden gemaakt en zijn vertrouwd geraakt met de gangen en lokalen van ’t Hooghe Landt.

 

Niet alleen de brugklas, maar de andere leerlingen beleefden onvergetelijke momenten. Zo is de tweede klas naar het Overbos gegaan, waar ze de strijd met elkaar aangingen in verschillende spellen. Maar ook werd er door verschillende klassen geklommen in het klimbos, is er gekanood, geboulderd, geleerd hoe om te gaan met fake news. Voor onze eindexamenkandidaten was er zelfs een muzikaal samenzijn onder leiding van de zanger en gitarist van de Handsome Poets waarbij er werd gepraat en gezongen over hun beleving op de middelbare school. Van teambuildingsopdrachten tot avontuurlijke klimpartijen in het nabijgelegen klimbos en uitdagend boulderen, het was een dag vol energie en camaraderie.

Deze dagen waren veel meer dan alleen maar leuke activiteiten. Ze leggen de basis voor een positieve schoolervaring en helpen onze leerlingen om een hechte gemeenschap te vormen, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Met de introductiedagen en de eerste maand achter de rug, belooft het komende schooljaar bij ’t Hooghe Landt een tijd van groei, vriendschap en nieuwe uitdagingen te worden. De school kijkt er naar uit om samen met de leerlingen en medewerkers alle kansen en avonturen te omarmen die het jaar te bieden heeft.

Lees meer

Meer lezen over ons?

Klik Hier Om Erachter Te Komen Wat 't Hooghe Landt Biedt.