Gymnasium op 't Hooghe Landt

“De oudheid is helemaal niet voorbij. En al helemaal niet saai!”

Pieter van Hilten (docent Grieks en Latijn)

Op ’t Hooge Landt hebben wij een bruisend gymnasium: veel leerlingen kiezen bij ons Latijn of Grieks. Ze zien dat je door goed naar de oudheid te kijken, veel meer van het moderne leven kunt begrijpen. Dat je op het gymnasium vaardigheden leert die je bij andere vakken niet leert. En dat het gewoon razend interessant is.

We kiezen in klas 1 en 2 niet voor de vakken Latijn en Grieks, maar voor het vak ktc, wat staat voor klassieke talen en culturen. Als je dat volgt, leer je niet om klassieke teksten te vertalen, maar om ze te lezen. Bovendien besteden we maar 50% van de tijd aan het aanleren van de talen. De andere 50% van de tijd gaan we op ontdekkingstocht door de wereld van de oudheid. Alles komt voorbij: veldslagen, koningen, keizers, maar ook het dagelijks leven van de gewone mensen. Met modern materiaal en prikkelende lesvormen activeren we jou om de wereld om je heen te begrijpen.

Soms zeggen mensen: ‘de oudheid is toch al voorbij’. Maar het tegendeel is het geval. Wij leren de leerlingen hoe onverwacht bij alles wat ze doen de oudheid om de hoek kijkt. Dan blijkt zelfs je tube tandpasta iets met Latijn te maken te hebben!

Veel leerlingen halen bij ons het gymnasiumdiploma: een topdiploma voor de rest van je leven! En hou je van uitdaging, dan combineer je dit diploma met bijvoorbeeld technasium, Cambridge Engels of Goethe Duits. Dat kan bij ons allemaal naast elkaar.

Contact

Trompetstraat 1
3822 CK Amersfoort

 

Parelhoenstraat 2
3815 AG Amersfoort

033 – 455 9363
info@hooghelandt.nL