Groep 8: Group 8 4 Talent!

Group 8 4 Talent biedt kinderen uit groep 8 van de KPOA – basisscholen de mogelijkheid om kennis te maken met ’t Hooghe Landt.

Op vier middagen ben je niet in je eigen klas op de basisschool, maar volg je met kinderen van andere basisscholen een lesprogramma op onze school.Daarbij kun je kiezen uit de de onderstaande vier onderdelen

Group 8 4 talent vindt plaats op 12, 19, 26 januari en 2 februari 2023 van 14.30 – 16.00 uur onze locatie Trompetstraat 1. Je kunt je aanmelden tot en met 9 december en uiterlijk vrijdag 16 december laten we je weten of je geplaatst bent.

De inschrijvingen voor Group 8 4 Talent van 2022-2023 zijn gesloten. Vier donderdagen op een rij hebben we meer dan 100 kinderen uit groep 8 in huis gehad. In het bijzijn van hun ouder(s), opa(‘s) en oma(‘s) hebben zij een welverdiend certificaat ‘erkend talent’ in ontvangst genomen. Wij vonden het leuk om met deze toppers kennis te maken en wensen ze veel succes bij hun schoolkeuze!

Ontwerp je eigen speeltoestel: Ontdek het Technasium

De opdracht: Kinderen en jongeren zijn creatief en hebben een natuurlijke behoefte om te spelen. Om deze behoefte te stimuleren zijn steeds weer nieuwe, uitdagende en verrassende speeltoestellen nodig. Daarover moet slim nagedacht worden. Aan wie kunnen we dat beter vragen dan de kinderen zelf?

Je kruipt tijdens dit project in de huid van een speeltoestellen-ontwerper. Hoe wordt er in de nabije toekomst gespeeld? Hoe ziet jouw ideale speeltoestel uit? Hoe werkt het?

Doe mee en ontwerp zelf een speeltoestel! De leukste ontwerpen presenteren we op de open avonden in februari.

Wie wil ik zijn in de brugklas? Hoe overleef ik met drama

Houd jij van theater? Bedenk je vaak scènes of vind je het leuk om helemaal in de huid van een rol te kruipen?Dan ben je bij “Wie wil in zijn in de brugklas?” aan het juiste adres!

Iedere les begint met een leuke warming-up en daarna gaan we fantaseren over jullie tijd op de middelbare school. Waar kijk je naar uit of heb je juist heel veel zin in? Wat ga je missen aan de basisschool?We bedenken samen scènes. Ik help jullie bij het spelen van jullie personage en in vier lessen werken we toe naar een leuke presentatie! Doe je ook mee?

Expeditie TD: Technologisch Design ontrafeld

De ontdekkingstocht van Expeditie TD start met het maken van een ruimtelijk figuur op de computer. Deze zal later uitgeprint worden met de 3D printer en een hoofdrol gaan spelen in een animatiefilmpje.In de lessen daarop maak je de achtergrond aan de hand van een collage en een aantal objecten. Daarna kan het animeren starten!

Je gaat na de laatste les naar huis met een zelfgemaakt animatiefilmpje en je eigen 3D-figuur.

Expeditie TD hoort bij het vak Technologisch Design; een uitdagend ontwerpvak in de onderbouw mavo/havo.Durf jij de uitdaging aan?

Fantastic Beasts... en hoe teken je ze? Leef je uit bij de beeldende vakken

Niks zo irritant als een tegel aan de wand..? Je kent ze wel; die ouderwetse tegeltjes met een gezegde. Tijd voor een upgrade!Met je zelfportret als dier en een eigen spreuk creëer je een persoonlijke tegel voor thuis op het toilet. Je tekent dit werk gewoon met blauwe balpen op karton, maar liefhebbers mogen ook met klei en blauwe verf aan de slag. Je zult versteld staan van het resultaat!

Lees meer

Meer lezen over ons?

Klik hier om erachter te komen wat 't Hooghe Landt biedt.